Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Απενεργοποίηση της αναβάθμισης σε Windows 10

Στις μέρες μας οι υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας αφού σχεδόν κάθε άτομο έχει έναν προσωπικό υπολογιστή ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες του είτε αυτές είναι επαγγελματικές είτε ψυχαγωγικές. Ο καθένας μας θέλει να έχει πλήρη έλεγχο πάνω στον υπολογιστή του. Κάτι που έρχεται να αναιρέσει αυτόν τον έλεγχο είναι η αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και 8.1 σε Windows 10.

Τα Windows 10 είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft το οποίο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει δωρεάν αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον λειτουργικό του σύστημα. Τα Windows 10 μπορεί να είναι ένα καλό λειτουργικό σύστημα (ήδη λέγεται πως είναι αρκετά γρήγορο) ή όχι. Ο σκοπός αυτής της ανάρτησης δεν είναι να κρίνει τα Windows 10. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι πως πολλοί υπολογιστές αναβαθμίζονται αυτόματα σε Windows 10 χωρίς να το έχει επιλέξει ο χρήστης.

Μία λύση για να δοθεί ο έλεγχος πάλι πίσω στον χρήστη, δηλαδή το να επιλέξει ο χρήστης πότε να πραγματοποιήσει την αναβάθμιση, είναι το εργαλείο Never10. Αυτό το εργαλείο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ απλώς πατώντας το Download now στο πράσινο πλαίσιο. Ουσιαστικά το Never10 απενεργοποιεί την αναβάθμιση σε Windows 10 και μπορεί να την ενεργοποιήσει ξανά όποτε επιλέξει ο χρήστης.

Το παράθυρο που ανοίγει αν τρέξει κάποιος το Never10.

Όταν το κατεβάσετε, απλώς τρέξτε το (δεν εγκαθιστά κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας). Πρώτα γίνεται έλεγχος αν η αναβάθμιση των Windows 10 είναι ενεργοποιημένη στο σύστημα μας. Εάν είναι πράγματι ενεργοποιημένη, πατήστε στο Disable Win10 Upgrade και έπειτα στο Remove Win10 Files. Τέλος, κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας και είστε έτοιμοι. Λογικά το σύμβολο των Windows 10 στην γραμμή έναρξης πρέπει να έχει φύγει. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την αναβάθμιση σε Windows 10 ξανατρέξτε το εργαλείο Never10 και απλώς πιέστε στο Enable Win10 Upgrade.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου