Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο from Science to Engineering!

Με λένε Βαγγέλη και είμαι διπλωματούχος του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στο πολυτεχνείο ακολούθησα την κατεύθυνση συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων και έδωσα έμφαση σε θέματα υδραυλικής και προγραμματισμού. Την παρούσα περίοδο φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Υδραυλικής Μηχανικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ο λόγος που έκανα αυτό το blog είναι γιατί με ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες από μικρό παιδί και θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το ενδιαφέρον μου. Επίσης, θέλω να δείξω τις βασικές επιστήμες πάνω στις οποίες στηρίζεται το επάγγελμα του τοπογράφου μηχανικού.

Στο blog αυτό θα βρείτε άρθρα που αφορούν θέματα σχετικά με θετικές επιστήμες. Συγκεκριμένα, η θεματολογία είναι τα μαθηματικά, η φυσική, ο προγραμματισμός, η μηχανική και η υδραυλική μηχανική. Στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες θα βρείτε άρθρα που εμβαθύνουν στην θεωρία και στις εφαρμογές αυτών των κατηγοριών αλλά δεν διαδέχονται το ένα το άλλο με κάποια λογική. Στην κατηγορία της υδραυλικής μηχανικής βρίσκονται άρθρα που αναλύουν την θεωρία και τις σημαντικές εφαρμογές της υδραυλικής. Διαβάζοντας τα άρθρα αυτής της κατηγορίας με την σειρά που έχουν τοποθετηθεί, ο αναγνώστης μπορεί να αποκτήσει μία γενική εικόνα της υδραυλικής μηχανικής.

Αναρτήσεις προσπαθώ να ανεβάζω όσο πιο συχνά μπορώ. Γενικά αναρτήσεις υδραυλικής ανεβάζω ανά μία βδομάδα ενώ από τις υπόλοιπες κατηγορίες όσο πιο συχνά μπορώ και όποτε έχω έμπνευση. Μία που το ανέφερα, η έμπνευση είναι σημαντικός παράγοντας αφού μερικές φορές δεν ξέρω τι να ανεβάσω. Μία λύση είναι να ξεφυλλίσω ένα σύγγραμμα ή να δω κάποια βίντεο στο youtube σχετικά με επιστήμες. Η επόμενη λύση είστε εσείς. Δηλαδή αφήνοντας σχόλια ή επικοινωνώντας με κάποιον άλλο τρόπο (e-mail, facebook) μαζί μου μπορείτε να μου δώσετε ιδέες για την επόμενη ανάρτηση.

Επίσης, θέλω να πω πως όλες μου οι αναρτήσεις βασίζονται είτε σε συγγράμματα είτε σε άρθρα και συνεπώς είναι έγκυρες. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα καθώς δεν θέλω κάποιος αναγνώστης να διαβάσει κάτι λάθος από εμένα και ουσιαστικά να του πω ψέμματα μέσω κάποιας ανάρτησης μου. Αν έχετε κάποια αμφιβολία για κάποιο θέμα ή υπάρχει ασάφεια σε κάποια ανάρτηση μου μπορείτε να μου το πείτε ώστε είτε να βελτιώσω την ανάρτηση είτε να συζητήσουμε μαζί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και να βρούμε μία λύση. Όπως βλέπετε επιμένω στην επικοινωνία αφού η σχέση μου μαζί σας δεν είναι μονόδρομη, δηλαδή εγώ γράφω και εσείς διαβάζετε, αλλά αμφίδρομη. Συνεπώς εγώ γράφω κάτι στην αρχή το οποίο μετέπειτα μπορούμε να το συζητήσουμε. Επιπλέον, με το σχόλιο σας μπορείτε να προσθέσετε κάτι σημαντικό σε μία ανάρτηση.

Εύχομαι η περιήγηση σας στο blog μου να αποδειχθεί επιμορφωτική και για σας και για εμένα!

«Μη στενοχωριέσαι για τις δυσκολίες που βρίσκεις στα μαθηματικά. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι δικές μου είναι ακόμα πιο μεγάλες. (Σε μαθητή που δυσκολεύεται στα μαθηματικά.)»

-Άλμπερτ Αϊνστάιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου